CoSiMa

Raziskovalna dejavnost na projektu CoSiMa.

Partnerji projekta CoSiMa nadaljujemo z izvedbo eksperimentalnih testiranj

V okviru projekta Povezovanje simulacij, strojev in orodij za optimizacijo procesa proizvodnje polimernih izdelkov (CoSiMa) smo projektni partnerji pri partnerju Kolektor Orodjarna v Postojni izvedli eksperimentalna testiranja za tehnični izdelek Drog potisni z izbranim materialom iz družine PA66 s 35% deležem steklenih vlaken, kjer smo analizirali poleg procesnih parametrov tudi dinamično obnašanje brizgalnega stroja.

Preberi več ...

Partnerji projekta CoSiMa nadaljujemo z izvedbo aktivnosti na zbiranju in analizi proizvodnih podatkov

Z izvajanjem projekta Povezovanje simulacij, strojev in orodij za optimizacijo procesa proizvodnje polimernih izdelkov (CoSiMa) smo partnerji na projektu, z do sedaj izvedenimi aktivnostmi, dosegli pomemben napredek. Realizirali smo prve strojne in programske prototipe izdelkov ter prototipna orodja za eksperimentalna testiranja, ki so namenjeni za podporo nadaljnjih aktivnosti na optimizaciji procesa brizganja, kjer bomo lahko avtomatsko spreminjali nastavitve na brizgalnih strojih.

Preberi več ...

Temperaturno polje dvognezdnega orodja

S parterji simuliramo temperaturno obnašanje med izdelavo plastičnega izdelka za orodje z dvema gnezdoma.

Preberi več ...

Analiza tokovnih razmer v hladilnih kanalih

Pri analizi nihanja procesa zaradi temperature v prostoru nadgrajujemo pristop modeliranja.

Preberi več ...

Udeležba na ERK konferenci

V sklopu projekta CoSiMa smo analizirali vpliv temperature zraka v izdelovalnem prostoru na temperaturo v votlini orodja. Oblikovan je bil pristop k termični analizi procesa brizganja plastike, pri čemer se lahko analizirajo geometrijski in okoljski vplivni faktorji na nihanje procesa.

Preberi več ...

Modeliranje temperature kot faktorja na nihanje v procesu brizganja plastike

Oblikujemo pristop modeliranja vplivnih faktorjev na nihanja v procesu brizganja plastike. Pod drobnogled smo vzeli temperaturo v proizvodnem prostoru, ki lahko s sezonskimi nihanji vpliva na termične razmere med procesom brizganja. Pojavljajo se lahko nihanja v kvaliteti izdelka.

Preberi več ...

CoSiMa

Sodelujemo na raziskovalno-razvojnem projektu CoSiMa, s področja S4: (S)INDUSTRIJA 4.0, tovarne prihodnosti, pri čemer se nadgrajuje digitalizacija in avtomatizacija.

Preberi več ...

NALOŽBA V VAŠO PRIHODNOST

Eu-Skladi

NALOŽBA V VAŠO PRIHODNOST
x